петък, 13 юли 2012 г.

обичай тялото си

Наскоро ми попадна „ОБИЧАЙ ТЯЛОТО СИ!” – Послания за здраво тяло – книжка на Луиз Хей.

Имам желание да я споделям тук всеки ден, така както я използвам. А съм решена да я използвам, защото съм убедена, че всичко започва от мислите. 

Какво пък, малко положителни мисли няма да ми навредят. И без това информационният поток, който ме залива отвсякъде, е достатъчно негативен.  
Всъщност днес е петък – тринадесети. Някой притеснява ли се? Аз, не!
Да си призная, че от вчера имам някакво необяснимо усещане за днешния ден. Защо това да не е едно начало?
Истината е, че всеки ден, поставяме началото на нещо ново за нас. Та нали и всеки ден е нов…
Ето още едно Начало:

ПОСЛАНИЯ ЗА ЗДРАВО ТЯЛО

Бебетата обичат всеки сантиметър от тялото си. Те не страдат от чувство за вина, не се срамуват и не се сравняват с никого. Някога сте били като тях, а после някъде по житейския си път сте повярвали на онези, които са ви казали, че не сте достатъчно красиви. Така сте започнали да се вглеждате критично в тялото си, вероятно с мисълта, че там се крият недостатъците ви.
Нека се отърсим от тези глупости и се върнем към онзи начин на мислене, когато сме обичали своето тяло и сме го приемали безрезервно, точно каквото си е. естествено е то да се променя, но ако даряваме на тялото си обич, то ще се променя в положителен аспект.
Подсъзнанието няма чувство за хумор и не може да различава истината от лъжата. То просто възприема каквото му казваме и каквото мислим, и използва този материал за градеж. Като повтаряте постоянно тези послания, вие ще засадите нови семенца в плодородната почва на подсъзнанието си и те ще се превърнат в истина за вас.
Застанете пред огледалото и повтаряйте по десет пъти всяко лечебно послание /нов мисловен модел/. Правете го два пъти на ден. Също така в течение на деня пишете посланията десет пъти, когато се сетите. Работете с по една целебна формулировка на ден, докато преминете цялата книга. После, ако все още има част от тялото ви, която не харесвате или където имате някакъв проблем, използвайте всекидневно специалната словесна формула за въздействие в продължение поне на един месец или докато настъпят положителни промени.
Ако се появят колебания, опасения или отрицателни  мисли, просто се запитайте откъде са дошли. От старите ограничаващи ви убеждения, които не желаят да ви напуснат? Те нямат власт над вас. Кажете им учтиво: „Идете си! Вече нямам нужда от вас”. А пак си повтаряйте вашите послания.
Там, където сте спрели работата си, там е мястото на вашата съпротива. Обърнете внимание на онази част на тялото си, която не искате да обикнете. Дарете й специално отношение, така че да можете да отидете отвъд ограниченията. Освободете се от съпротивата. По този начин за кратко време вие ще се сдобиете с тяло, което наистина ще обичате. А вашето тяло ще ви отвърне, като ви даде отлично здраве. Всяка част от него ще работи перфектно в хармонично цяло. Ще откриете, че бръчките ви започват да изчезват, теглото да се нормализира, а стойката ви ще стане по-изправена. 
Огледайте се от главата до петите и изразете обичта към себе си. Вгледайте се дълбоко в центъра на сърцето си и открийте миниатюрната като връх на игла точица от искряща в различни багри светлина е тъй прекрасно! Това е самият център на вашата любов и на целебната ви енергия. Наблюдавайте как точицата от светлина започва да пулсира и да расте, докато изпълни сърцето ви. Позволете й да се придвижи през цялото ви тяло – от върха на главата до връхчетата на пръстите на краката и ръцете ви. Вие целите сияете с тази красива многоцветна светлина, която е вашата любов и целебна енергия. Нека тялото ви вибрира с тази светлина. Можете да си кажете: „С всеки поет дъх ставам все по-здрава и по-здрава”. Усетете как светлината прочиства тялото ви от болести. Освободете я, за да се излъчи от вас в стаята ви, в целия свят и да озари и вашето специално място в него. Вижте всяко нещо в неговата цялост. Вие сте важни. Вие сте ценни. Онова, което правите с любов във вашето сърце, е значимо. Онова което постоянно утвърждаваме с мислите и думите си, се превръща в истина за нас.

Луиз Хей 

Няма коментари:

Публикуване на коментар