сряда, 22 юни 2011 г.

мотивиран ден

Тази книга я имам от известно време. Поразлистих, оцених я като хубава и... защо ли я забравих... Преди няколко дни си я сложих в чантата. Когато я разлистих си казах: Къде си спала толкова време?
Има много книги за йога, ходих и на курс... Правех някои упражнения, чувствах се по-добре. Но имах усещането, че не е моят комплекс. Миналия ден се събудих рано. Рано за мен ;) Взех си книжката и хайде на терасата...
В тази книга има комплекс от упражнения за началото на деня. Изглеждат изключително лесни и трябваше да си наложа да не ги омаловажа. Радвам се, че успях. Направих ги. Отне ми не повече от десетина - петнадесет минути. След няколко минутна релаксация в мъртва поза си направих и комплекса с тибетските упражнения.
За тази сутрин споделих преди няколко дена. Продължавам да се удивлявам, как толкова лесни и прости упражнения ми въздействат толкова силно и ме зареждат с толкова енергия.
В понеделник направих още нещо. В още по-ранни зори станах и открих една телевизия - фиеста тв. Няколко пъти в деня има комплекси от различни упражнения и спортове. Обясненията са много подробни. Направих йога комплекса под диктовката на инструктора. Целия комплекс бе около двадесет минути. Почувствах се чудесно. Вече бях направила упражненията от книгата. После с телевизионното предаване. Усетих енергията в мен и нищо не можеше да ме спре да изляза с велосипеда си за сутрешна тренировка.
Така се чувствам всичките следващи дни. Все още не са много. Но чувствам, че това е моят начин за движения. Дните ми са изпълнени с енергия. Никаква работа не ми се опира. Усмивката е с мен през целия ден и няма нервност, която да ме води към кулинарни прегрешения.
Време ми е да се гушна в завивките. А утре е нов ден...
Знам едно - ще е изпълнен с енергия!
.

2 коментара:

  1. Толкова много енергия "кипи" от поста ти, че ме накара да се замисля защо все още не съм се доверила на йогата за всекидневни тренировки и какво прави колелото ми от толкова дълго време на тавана?
    Това ще се промени - ще се опитам още днес да намеря упражнения от йога и да започна да ги прилагам постепенно.
    А днес е толкова хубав ден. Първите дни на лятото винаги са ме зареждали с много енергия и желание да му се насладя още в дните, когато всичко е хрупкаво зелено, свежо и не уморено от горещите лъчи на слънцето... Отивам за половин час в парка и ти пращам много свежест и усмивки! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. :):) Хубаво е когато има повод за размисли, които да ни водят към по-доброто.
    Току-що се върнах от алеята с колелото. Сутрин е много зареждащо. Както казваш - свежо и хрупкаво зелено ;) Има и доста пейки, та си избирам по някоя дето ме привлича и... днес там направих тибетските си упражнения /ритуали/. Определено има разлика от тези направени на терасата ми, в стаята на отворено и тези в гората.
    Много усмихнат и свеж ден! :):)

    ОтговорИзтриване