неделя, 28 октомври 2012 г.

детоксикация

Днес е ден за детоксикация по метода на доктор Атанас Михайлов. Наскоро открих колко много е изписано в нета, а аз го прочетох за първи път в книгата му "Моята практика - въведение в природолечението".
Та... за днес си избрах детоксикация с цитрусови плодове. Изцедих си 3 лимона, 5 грейпфрута и портокали така, че сока се получи два литра. Разредих го с два литра вода и... сега си пия сокче и се мотая в нета за още информация, за преглеждане на интересни места, където обичам да наминавам.
Детоксикацията е тридневна и се препоръчва да се прави два дена преди пълнолуние, като всеки ден започва с 10-15 грама английска сол, а половин час по-късно се започват соковете.
Беше ми удобно да я започна днес и да я завърша във вторник. Мисля, че няма да имам проблеми. Четох, че някои са усещали глад. Не виждам как може да се получи. С толкова много сок, не остава време да се мисли за нищо друго :) По време на детоксикацията се позволяват чай - билков, зелен, черен, мате.
По-пълен отчет ще има в сряда. Сега почти всичко е във фаза намерения и ентусиазирано начало.
Детоксикацията не е диета и не бива така да се приема  Тя е метод, при който организмът се пречиства от токсини, натрупани в следствие замърсената околна среда, консерванти и добавки в храната, стрес и още толкова много, за което може да се сети човек.
Прилагана редовно, детоксикацията подобрява метаболизма, което води до по-правилно усвояване на хранителните вещества.
Този метод се оказва удачен при много неразположения - главоболие, мигрена... Няма да изброявам, ако някой иска, нека потърси форума, в който д-р Михайлов е давал съвети. Има доста полезна информация.
Нощта уж трябваше да е по-дълга, но не успях да се наспя. Вятърът ме събуди... Мисля да си подремна следобедно ;) Пък е и неделя.
Хайде... на сиестата...

.

2 коментара:

  1. Прекрасен сок, много полезно! Днес изпих един фреш от портокали - беше като елексир! Разкошно!
    Хубава вечер, Дива!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Цвети!
    Хубава да е!

    ОтговорИзтриване