сряда, 23 януари 2013 г.

в зимен ден с ухание на пролет

Дните са зимни... според календара.
А уханието на пролет е толкова силно и желано.
Усещането, че е време за пролетни мечти, напира с нетърпение, присъщо за предстоящия сезон.
И желанията за промени в мен са силни и с особен ентусиазъм ме владеят.
Мисля, че открих за себе си метода на детоксикацията по пълнолуние. Няколко дни в месеца, които ми носят много лекота, особена яснота и неописуема енергия.
Не са за подценяване и неделните плодово - оризови дни, които си обещах и до сега не съм пропускала неделя, с изключение на неделите, в които се случва детокса.
От няколко месеца информацията ми за Житния режим на Учителя Петър Дънов се увеличава и сякаш достига до мен в точния момент. Разбрах, че доста хора правят такъв режим. Това не е диета, има много, много по-дълбок смисъл не само на физическо, но и на духовно ниво.
Само до преди месец, бях сигурна, че не съм готова и едва ли скоро ще бъда готова за подобна стъпка. Преди около две седмици тези ми мисли се разколебаха. В мен имаше неувереност, че мога, но се развиваше и необяснимо желание да се опитам... Сега почти нямам колебания.
Режимът се състои от три части по десет дена - подготовка, същинска част и захранване. Той също е обвързан с лунните и земните цикли. В момента е фазата на подготовката. Започнах...
Същинската част е от 30-ти януари. Имам намерение да използвам дните преди пълнолуние за детокса. Прочетох, че някои съчетават детокс с Житен режим. Ще опитам...
Вече си подготвих плодовете /лимони, грейпфрути и портокали/ за детокса, който ще започна в петък. Знам, че няма да имам проблем. Вече го правя няколко пъти и очаквам отново много енергия и лекота. Подготвих си и жито за покълване, изчистих си го. Днес си подготвих и орехите, които ще са ми необходими за същинската част на Житния режим. Ябълки си имам...
Значи, накратко... готова съм за нещо, което ми е познато и за нещо непознато, но очаквано с особено силно вълнение... Не мога да го обясня. Не се и опитвам.
Дали ще успея?... Вярвам... Надявам се... Мисля позитивно...
И искам... Много искам да успея... За да си докажа, че мога...
Защо има нужда да си доказвам?... Не знам... така го чувствам...
Да видим къде ще ме отведе интуицията...

Пак закъснях с лягането... трябва да поправя добрия си навик ;)
Лека нощ!

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар