вторник, 3 март 2015 г.

пролетна разходка

И времето, и обстоятелствата днес дадоха възможност за разходка в утрото ранно. За утре също има план.
Тази сутрин решихме, че вече сме закрили най-успешния си зимен сезон и откриваме пролетния. Въпреки, че до календарната пролет има около три седмици, природата не иска да знае за календара. Всичко е пролет. И реката, и храстите, и птиците огласящи с омайни и призивни песни наоколо. Тревите и пролетните цветя с нетърпение бързат да се радват на слънчевите лъчи. Изобилие от кокичета, синчец, теменужки и още много други разстилат килим край алеята. Дрянът е цъфнал и се кипри с жълта премяна. Другите храсти и дървета са напъпили и съвсем скоро зеленото ще е основния цвят. Успокояващо ;) Тази сутрин една сойка се кипри пред нас и си изпроси цяла фотосесия. Катеричка закусваше с орехче от зимните си запаси. На нея също и хареса нашето внимание.
С такива емоции започнахме днешния си ден. С усещане за пролет и живот.
Вече сме настроени и за упражненията, които си правехме есента на пейките. Но днес компания ни беше лек пролетен дъждец, който създаваше усещане за чистота и свежест. Затова упражненията са предстоящи.
Днес се "срещнах" с метъра и кантара. Зимното олабване е време да спре. Днес направих доста неща, които да отбележат края му и новата пътека за мен.
И така. Отново съм на пътя си. Знам как и какво. И знам, че мога. Значи... правя го. Започнах го.
Утрото ми пак ще е на алеята с разходка. И с другите ми полезни навици, които е време да се посъбудят от зимния си сън. И вече без изключения ще си лягам преди 22:30.
Сега имам още време да посвърша малко работа и някои полезности да си изпълня.
Лека вечер!

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар