понеделник, 15 ноември 2010 г.

психология и отслабване

Отклоненията в теглото често са резултат от психологически фактори.
Понякога по навик или от изобилието на храната, в нея се търси удовлетворение на потребности различни от глад. Мнозина се лишават от нея, за да се чувстват господари на съдбата си.
Така се губи връзката с естествения ритъм на живот и действителните потребности.
Много от нас са наясно кое е добро за здравето, но не използват знанията си за да живеят здравословно. Дали ще изберем пътя на здравето се определя предимно от начина, по който се справяме с емоциите и стреса.
Повтарящи се мисли и емоции водят до стойка и дишане, които се затвърждават във времето. Нездравословната стойка вреди на тялото и ума.
Йога дава възможности за постигане на поза, която е удобна, устойчива и вдъхва увереност. Възможността да се въздейства на физическата кондиция е доста вдъхновяващо. Вдъхва увереност в собствените способности за преодоляване с лекота на превратностите на живота. Концентрацията на ума и тялото при позите и медитациите в йога води до постигане на дълбок и траен вътрешен мир. Спокойното и пълноценно дишане върви за ръка с уравновесеното умствено и емоционално състояние.
Когато сме вдъхновени или влюбени, това се отразява на физиката и на психиката. Това състояние на вдъхновение или любов води до добро здраве и мотивира, като събужда грижовно отношение към себе си и околните.
Всеки може да даде нещо на себе си, така, че животът да се изпълни със смисъл. Да се съсредоточи върху нещата, които сам си е избрал, да насочи преоткритите си жизненост и енергичност.
В йога любовта и вдъхновението се разглеждат като порти към здравето и духовното осъзнаване и израстване. Техниките в йога отварят тялото, пречистват ума и предоставят начин за всекидневно осъществяване на хармония с духа ни. Може да се разглежда йога като прозорец към пълноценно съществуване, изпълнено със сияйна бодрост.
Постигайки резултати се добива повече увереност, а това засилва обичта към живота.
Идеалната фигура и тегло не са крайна цел. Те са ключът към онази жизненост, която помага да се води по-удовлетворяващ, пълен и енергичен живот по пътя към мечтите, които ни вдъхновяват.
.

2 коментара:

  1. Здравейте. Много ми харесва блогът ви и особено много ми допадна тази статия. Аз днес също писах на тази тема в моя блог и ще се радвам да ме посетите и да споделяте опит, мнения и коментари.
    www.otslabnismen.blogspot.com/
    Ще ви очаквам!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Вече наминах...
    Радвам се, че има и други като мен и споделят моя опит :)

    ОтговорИзтриване