неделя, 15 декември 2013 г.

отново първи ден

Отново е първия ден на месечния детокс по пълнолуние. И аз съм тук. Стартирах успешно в не много ранно утро. Но по-важното е, че е успешно.
За пореден път си доказвам и съм особено доволна от следния факт: В дните на детокс нямам никакъв проблем да готвя за другите. Дори някаква особена муза ме привлича в кухнята. Сега в кухнята обядват. Нарязах им салата от прясно зеле и цвекло. За месоядните приготвих гювеч със зеленчуци и месо. За вегетарианката сварих картофи на пара и в тиган ги пообърках за много кратко със семенца разни. Даже ги хареса, нищо, че "варени картофи не обичам". Добре де, обещавам да не прекалявам, но си мисля, че стават идеални за захранване след дните на детокс ;)
Днес няма да сложа снимка на сокове или лимони. Защото искам да се усеща... Коледния дух, каквото и да значи. Пък дано и покрай мен се позавърти ;)
Докато пишех по-горе, за онзи факт, се замислих защо не е така лесно и в другите ми дни. Осъзнах, че няма причина да не е  така и в тях. Значи само от мен зависи да си го направя така. Обичам, когато нещата зависят само от мен.
До тук почти два литра сок съм изпила, имам още толкова. Но имам в изпълненото и около литър и половина чай. Изпих си го топъл. Първо си направих сама, а после се включих в сметката за чай на наследника, който си избра разни бурканчета и се получи много ароматен чай. Е, добре де, и аз мъничко помогнах със съвет :) Ама то така се започва... ;)
Сега, след сутрешно-обедното шетане се замислям как да го продължа деня. Дали... да не полегна? Не, не е добра идея, изобщо /за сега/ не ми се спи. Май пак ще пошетам, тя... женската... край няма ;)
По-добре е да използвам енергията, която дните на детокс ми дават...
:) :) :)

.

2 коментара:

  1. Пожелавам ти Коледният дух да е край теб!
    Поздрави, Дива! Усмихнат ден и радостна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Поздрави, Цвети!
    С пожелания за усмивки и Коледни настроения :) :) :)

    ОтговорИзтриване