сряда, 15 януари 2014 г.

вторият ден

Днес е вторият ден от детокса по пълнолуние.
Отчитам успешни първи ден и старт на втория.
Вчера нямаше разходки. Вероятно и днес няма да има. Беше ми много студено. Ама наистина много. Скоро не съм имало толкова "студен" детокс. През целия ден усещах и умора. Знам, че днес ще е по-различно. Ако не днес, то утре и през следващите дни ще имам много енергия.
Приемам умората като желание на организма за почивка. Не ме притеснява. Друг път се е случвало в тия дни да не сядам, все да върша нещо, дори и неща, които са си чакали реда дълго. Е, този път е различно. Явно сега имам нужда от почивка. Ще си я дам :)
Важно е да слушаме какво говори тялото ни, а по-важно е и да го разбираме какво ни казва. Винаги може да се научим на това. Трябва да се опитва.
Използвах времето да си чета. Човек винаги има какво да научи. Днес ще продължа с това занимание.
Денят го започнах с английската сол. След час и литър чай изпих. Оставих си от чая и за после. Изпих си половината от коктейла с Шуслерови соли. Реших да не ги прекъсвам. Те не биха попречили на детокса, по-скоро го подкрепят с необходими минерали, приети в най-усвояемата форма. Приети по този начин, те подпомагат организма сам да си набавя необходимото му от храната.
Вече започнах да си пия и цитрусовия сок. Четири литра са си сериозно занимание ;)
До сега не ми беше студено, но започвам да усещам как ме нагазва студена вълна. Ще се справя с още едни чорапи, с по-дебелото одеало. Помагат и малко упражнения за раздвижване.
Но първо ще си взема един горещ, горещ душ, а после...
Отивам да си прегърна одеалото и книжката...

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар