сряда, 17 ноември 2010 г.

всеки ден е добър

Една будистка поговорка казва: "всеки ден е добър".
Това е пример за позитивна житейска нагласа и на мен ми харесва.
Ако мислим и действаме негативно, ако сме в лошо настроение, унили, изпълнени със съмнения, потокът на нашата енергия ще бъде в същия тон и ще влияе на състоянието ни. Ако сме радостни, ведри, уверени, спокойни, силата протичаща през нас е позитивна.
Може би когато осъзнаем потоците от енергия, тогава сме намерили ключът към пълноценен живот. С помощта на мислите можем да променим отрицателните емоции в положителни. Оказва се, че само от нас зависи дали ще сме унили и отчаяни или ведри и спокойни ще вървим в дните си.
От всеки ден да извлечем най-доброто!

.

5 коментара:

  1. Тогава ти желая един страхотен ден! И една усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Зарази ни с този будизъм :) Изгледах клипчетата с онзи българин-будист, които беше постнала в блога. От мен будистка няма да излезе ха-ха, но открих ценни съвети за себе си.
    А за днешната ти публикация - и децата знаят за позитивното мислене, темата е изтъркана от предъвкване. Но не е никак лесно, особено в моменти на пълно отчаяние, само на пръв поглед изглежда просто. Положителна нагласа и РАЗ - всяко нещо си отива на мястото. От опит зная, че една болка се лекува или с много силна вяра в нещо или с още по-голяма болка.
    Но ако някой с лека ръка зачертва всичко и омаловажава проблемите, значи нещо в психиката му не е у ред :). Някак си не си представям, ако например детето ми боледува тежко, да скръстя крака в лотос с длани обърнати към небето и благодарно да се изпълвам с космическа енергия, все едно нищо не се случва, защото съм по-висока от обикновените битовизми.
    Може би звуча прозаично, но това е истинският живот, в който ние - малките, глупави и нищо неразбиращи човечета живеем.

    ОтговорИзтриване
  3. Добре дошла, weasell! Усмивки и страхотен ден и за теб! :):)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Aquawoman!
    Радвам се, че наминаваш!
    Права си, темата ми днес е изтъркана, но имам нужда да си го припомням понякога. Изглежда наистина лесно, но... може би си права, че болката с болка се лекува...
    Далече съм от мисълта за омаловажаване на проблемите. Истинския живот е жив, но има много ценни неща, които можем да намерим за себе си в онова, което е достигнало до нас през вековете.
    Усмихнат ден ти желая! :):)

    ОтговорИзтриване
  5. О, аз не исках да те опровергавам. Точно напротив - в това няма никакво съмнение - че нашите мисли управляват живота ни, позитивната нагласа извиква на помощ могъщи невидими сили.
    ОООБАЧЕ всеки го повтаря, но и най-убедените не могат да послужат с личен пример и да покажат пътя, по който това се постига, пътят към целта :)) Ако бях един будистки монах, който няма нищо за губене, освен живота си, щях по-лесно да постигна душевна хармония. Ще се разхождам между облаци, ще създавам енергийни полета и ще философствам върху живота на другите, съчинявайки мъдри сентенции.

    Усмихнат ден и на теб :)

    ОтговорИзтриване