понеделник, 25 ноември 2013 г.

в понеделник

Понеделника го започнах.
С плодове и елда.
От около месец и половина закусвам с овесени ядки с добавка на пшенични трици и ленено семе. Добавях и лъжичка мед. Препоръките на д-р Михайлов са овесените ядки да се накисват с трици, за да се усвои по-добре калция от ядките.
Днес реших да променя. За елдата съм чела доста хубави неща. Опити да я предлагам в къщи съм правила. Може да се каже, че са успешни... на около 50%. ;)
Днес сварих си елда, сложих й необходимите ми две лъжици натрошено ленено семе. С лъжичка мед и канела я обърках. Харесва ми така. Мисля да опитам тази седмица с тази закуска.
То силно казано е закуска в единадесет... Но по-рано е времето за плод - сега ги има в изобилие и разнообразие.
Денят е малко объркан и не ми спори в другите си части. Ама ще се спогодяваме...
Снощи се стоплих по един страхотен начин. Триста стъпала изкачени и толкова на слизане... Отне ми само някакви си десетина минути. Мисля си... ще го правя пак редовно. Ще му намеря времето и днес.
А сега... да ги подхващам останалите ежедневности...

.

2 коментара:

  1. В момента има много плодове, може да се избира! Правя си фреш от портокали, мандарини и грейпфрут - много освежава!
    Поздрави, Дива, за постоянството!

    ОтговорИзтриване