петък, 2 юли 2010 г.

младост и дълголетие с чай

Можем ли да запазим своята младост и да намерим своето дълголетие с нещо толкова просто, като чай?
Можем!
Чаят е растение, от чиито листа и листни пъпки се произвежда напитката чай. Произлиза от Азия, но днес се отглежда в тропичните и субтропични области по цял свят.
На изток съществува цял ритуал, церемония, по приготвянето и пиенето на тази напитка. В зависимост от начина на ферментация на чаените листенца има различни видове чай:
- черен чай;
- зелен чай;
- бял чай;
- чай оолонг;
- чай Пу-ерх, запазен в тайна дълги години само за императорския двор;
Ние наричаме чай всяка билкова отвара. А билки имаме в изобилие. Можем да се чувстваме щастливци, че природата е толкова щедра към нас. Имаме и чудесен летен празник - Еньовден.
За съжаление се сещаме само в студените месеци на годината за топъл чай. А понякога единствената ни среща е при простуда, когато си спомняме за бабините илачи.
Не в една книга се дават съвети за започване на деня с чаша топъл чай. Нашият организъм има нужда от течности. А утро с топъл чай и лимон е едно прекрасно преживяване, и начало на чудесен ден.
А избор имаме! Да го направим!
Аз избрах моя път към дълголетието и младостта, към настроението и радостта от живота.
Обичам да започвам деня си с ароматен чай Ройбос. През деня се освежавам със зелен чай с аромат на жасмин. Вечерта се отправям в прегръдките на Сънчо с чай от маточина.

Опитай и ти! Лесно е! И приятно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар